Uručeni sertifikati za 15 polaznika kursa cjeloživotnog učenja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu uručili su danas sertifikate za 15 polaznika “Kulturvb” kursa cjeloživotnog učenja, čiji je cilj unapređenje kulturnog turizma i kulturnog nasljeđa u BiH.
Ceremonija dodjele sertifikata organizovana je u okviru info-dana “Erasmus plus” i “Kulturvb” projekata i Evropske mreže preduzetništva.

Prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu za nauku, istraživanje i razvoj Siniša Berjan rekao je novinarima da je ovo drugi uspješno organizovan kurs, istakavši da je cilj da kurs cjeloživotnog učenja preraste u master studijski program.

“Prednost ovog projekta je to što je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu opremljena jedna učionica za cjeloživotno učenje, a od naredne godine, u saradnji sa Univerzitetom u Banjaluci, trebalo bi da bude pokrenut master studijski program vezan za kulturni turizam”, naveo je Berjan.

On je dodao da će danas biti promovisana knjiga koja će, kako je rekao, biti veoma korisna za mlade istraživače jer je u njoj opisano kako istraživači treba da pišu radove, doktorske teze, poslovne biografije i projekte.

Prema njegovim riječima, danas će biti predstavljena Evropska mreža preduzetništva, odnosno aktivnosti njenog Konzorcijuma u Republici Srpskoj, koji čine univerziteti u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, te Agencija za mala i srednja preduzeća i Privredna komora Republike Srpske.

“To je najveća evropska mreža koja pruža podršku razvoju srednjih i malih preduzeća i služi kao servis za povezivanje tih preduzeća”, ukazao je Berjan.

Rukovodilac “Erasmus plus” programa Branislav Mašić pojasnio je da je ovaj projekat vezan za jačanje kapaciteta u turizmu zapadnog Balkana, sa posebnim akcentom na izgradnji kompetencija za kvalitetno upravljenje kulturnim nasljeđem i kulturnim turizmom.

Mašić je rekao da ekonomski fakulteti dva javna univerziteta u Republici Srpskoj zajedno rade na licenciranju master studija cjeloživotnog učenja, ta da se nada će u narednoj godini biti pokrenut taj program.

“Prva godina tih studija trebalo bi da bude Banjaluci, a u zavisnosti od interesovanja vidjećemo da taj program pokrenemo i na Ekonomskom fakultetu na Palama”, dodao je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments