Uručeni ključevi obnovljenih kuća za tri bošnjačke porodice

0

SOKOLAC – Tri bošnjačke porodice sa područja opštine Sokolac danas su dobile ključeve obnovljenih stambenih jedinica, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 100.000 KM. Ključeve obnovljenih kuća u sokolačkim selima Kaljina, Margetići i Knežina dobili su povratnici Asim Babić, Dževad Dervišagić i Ramiz Paćariz.

Samostalni stručni saradnik za upravno-pravne poslove i član komisije za odabir projekata za povratničku populaciju ove opštine Snježana Jolović rekla je novinarima da je u martu ove godine završen odabir korisnika, a zatim je odabran izvođač radova i okončan tehnički prijem objekata.

Iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH saopšteno je da je ovo ministarstvo od 2008. do 2010. godine, uključujući projekat pomoći povratnicima /CEB/, izdvojilo oko dva miliona KM za obnovu stambenih jeidnica povratnika, rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture i elektrifikaciju povratničkih naselja.

Više od milion KM uloženo je u obnovu 50 stambenih jedinica povratnika, a oko 800.000 KM u rekonstrukciju sedam lokalnih puteva, vodovodne i kanalizacione mreže, te 46.000 KM u elektrifikaciju dva povratnička naselja.

Na području Sokoca potrebno je obnoviti još polovinu od 992 devastirane stambene jedinice, među kojima je prioritet 109 kuća povratnika koji se žele vratiti na područje ove opštine, navodi se u saopštenju.

(www.rsplaneta.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments