Uručene zahvalnice za iskazanu solidarnost

0

ZVORNIK – Predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dejan Galić uručio je danas zahvalnice organizacijama, ustanovama i volonterima za iskazanu solidarnost i učešće u humanitaroj akciji Crvenog krsta u pružanju pomoći stanovništvu opštine Zvornik prilikom poplava i klizišta u 2014. godini.

Zahvalnice su dodijeljene i načelniku opštine Zvornik Zoranu Stevanoviću, te načelniku Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milanu Cvijetinoviću.

Na prijemu u prostorijama zvorničkog Crvenog krsta, Galić je istakao koliko je značajna pomoć koja je stanovništvu pružena kad je bila najpotrebnija.

„Vi ste naši humanisti i svako od vas je sa svoje pozicije dao maksimum kada su Zvornik zadesile katastrofalne poplave i to i na ovaj način želimo da istaknemo“, rekao je Galić.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dana Mićić poručila je da su volonteri, donatori, ustanove i novinari položili veliki ispit humanosti i solidarnosti.

„Ovo je prilika da zahvalimo najistaknutijim volonterima, lokalnoj upravi, donatorima, javnim ustanovama, sportskim organizacijama, opštinskoj Civilnoj zaštiti i Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici, našim novinarima, kao i velikom broju pojedinaca koji su donosili pomoć u Crveni krst i njima se još jednom javno zahvaljujemo“, rekla je Mićićeva.

Cvijetinović je podsjetio da je u prošlogodišnjim poplavama oko 500 domaćinstava imalo štetu na kućama, kao i 1.100 poljoprivrednih proizvođača na svojim poljoprivredim dobrima, ali da niko ni jedan dan nije bio bez hrane i vode.

„Ta prirodna katastrofa trajala je oko 45 dana i u tom periodu svima je redovno dostavljana hrana i voda. U zvorničkom Crvenom krstu radilo se i subotom i nedeljom i uveče i praznicima, da bi se organizovalo prikupljanje, skladištenje i podjela pomoći i niko se tada nije požalio da nije dobio hranu, vodu ili drugu vrstu pomoći“, rekao je Cvjetinović.

On je podsjetio da su mladi volonteri prikupljali pomoć i na punktovima u gradu, te javne ustanove, preduzeća, Civilna zaštita, Vatrogasci, svi su radili dobro u muci koja je tada snašla cijelo područje opštine Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare