Uručene zahvalnice opštinama Istočno Novo Sarajevo i Pale

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije večeras su u Istočnom Sarajevu uručili zahvalnice za pomoć i podršku radu ovog udruženja načelnicima i predsjednicima skupština opština Istočno Novo Sarajevo i Pale.

Predsjednik Udruženja Gospava Pejić istakla je da su priznanjima na simboličan način željeli da zahvale opštinama Istočno Novo Sarajevo i Pale, koje su prve prepoznale značaj ovog udruženja, proglasivši ga Udruženjem od opšteg interesa.

„Želimo da se ovim opštinama zahvalimo i da im večeras poručimo da su donijeli pravu odluku. Želimo da zahvalimo svim odbornicima što su jednoglasno usvojili odluku da nam se da status od opšteg interesa, na šta smo veoma ponosni“, rekla je Pejićeva novinarima.

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije večeras je organizovalo i okrugli sto o temi „Gdje smo mi to sada“ u okviru kojeg su predstavili svoj dugogodišnji rad, način na koji su krenuli, od osnivanje bolnica 1992. godine i transfuziologija, pa sve do danas.

Pejićeva je podsjetila da je u okviru kompleksa Bolnice „Srbija“ prije nekoliko dana otvoren objekat transfuzije površine 320 metara kvadratnih, gdje će dobrovoljni davaoci krvi imati uslove kakve i zaslužuju.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić istakao je da je ovo udruženje proglašeno za jedno od tri udruženja od opšteg interesa za ovu lokalnu zajednicu, jer, kako je naveo, zaista radi najhumaniji posao.

„Obezbjeđivati dnevne potrebne doze krvi, darivati i organizovati akcije prikupljanja krvi mogu raditi samo humani ljudi koji ljudski život najviše vrednuju. Ja sam srećan što sam u proteklih osam godina imao priliku da u kontinuitetu sarađujem sa ljudima iz ovog udruženja i da budem podrška kada je trebalo“, naglasio je Ćosić.

Ćosić, koji je i sam dobrovoljni davalac, smatra da je u narednom periodu potrebno još organizovanije i sa višeg nivoa pomoći rad ovog udruženja.

„Smatram da sve lokalne zajednice u sastavu grada Istočno Sarajevo treba da se okupe i pruže pomoć ovom udruženju i da, što je moguće više, olakšaju njihov rad. Ono što mogu reći je to da će opština Istočno Novo Sarajevo uvijek pružati bezrezervnu podršku ovom udruženju“, poručio je Ćosić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da mu je ovo najdraže priznanje koje je dobio za četiri godine mandata, te da je ponosan što su on i Skupština opštine prepoznali značaj ovog udruženja.

„Sama činjenica koliko je bilo značajni dobrovoljno davanje krvi od 1992. godine, kada smo stvarali i branili Republiku Srpsku, pa sve do danas, govori koliko je to bilo značajno. Svi imamo obavezu da podržimo ovo udruženje i ja mogu samo da izrazim punu zahvalnos svim entuzijastima koji se bave ovim poslom. Nadam se će oni iz dana u dan rasti i da će svi građani, darujući krv, prepoznati njihov značaj“, ukazao je Jugović.

Jugović kao dobrovoljni davalc smatra da je darivanje krvi nešto najhumanije što čovjek može da uradi, jer pomaže spasavanju ljudskih života.

Ovom događaju prisustvovao je i direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare