Uručena rješenja za četiri bračna para

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović uručio je danas rješenja o finansiranju vantjelesne oplodnje za četiri bračna para, za šta će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 20.000 KM.

„Ovo su najbolje utrošene pare u 2012. godini iz opštinskog budžeta. Ovo je istinsko ulaganje u našu budućnost, u rađanje“, naglasio je Stevanović.

On je rekao da je Zvornik jedina opština u Srpskoj koja konstantno ima pozitivan prirodni priraštaj.

„Ovo je naš mali doprinos da ostanemo u tom trendu i činićemo to i ubuduće“, naglasio je Stevanović, te najavio da je za sljedeću godinu predviđeno 30.000 KM za ove namjene.

Šef kabineta načelnika opštine Dušica Savić podsjetila je da je ovo druga godina da se izdvajaju sredstva iz opštinskog budžeta za pomoć bračnim parovima sa problemom steriliteta.

„Iz ovog programa rođena je jedna beba i druga je na putu da se rodi“, rekla je Savićeva, te podsjetila da je prošle godine sedam bračnih parova dobilo sredstva za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje.

Predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“ Nikolina Oro naglasila je da je veoma značajno što se izdvajaju sredstva iz opštinskog budžeta za ove namjene.

„Ovim bračnim parovima to će biti treći pokušaj vantjelesnog začeća. Drago nam je što je opština prepoznala ovaj problem“, rekla je Oro.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare