Uručena pomoć višečlanim porodicama

0

U okviru aktivnosti kojima se u opštini Pale obilježava krsna slava i Dan opštine, danas je u Sali SO Pale uručena pomoć za deset višečlanih i socijalno ugroženih porodica ove opštine.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je rekao da je ove godine unekoliko izmjenjen način obilježavanja slave i Dana opštine tako da sve uštede koje su postignute skromnim slavskim svečanostima, odlučeno je da se podijele sa porodicama u potrebi – višečlanim i socijalno ugroženim.

Kovačević je dodao da je svjestan da današnja pomoć u iznosu od 200 KM neće rješiti njihove probleme, ali može biti od koristi i vratiti vjeru u ljudskost i humanost tako potrebnu u ovim teškim vremenima.

„Uspenje Presvete Bogorodice je slava svih građana Pala i svi treba da osjete da su dani slave“, rekao je Kovačević i dodao da bi želio da današnji gest lokalne uprave posluži kao primjer svima koji su u mogućnosti da pomognu ljude u potrebi.

Pomoć je danas primila i Radmila Kovačević, majka šestoro djece kojoj će poklon opštine dobro doći za predstojeće pripreme za školu.

Željko Majuš iz Mokrog, otac djeteta sa cerebralnom paralizom pozvao je danas prve ljude opštine da posjete MZ Mokro i da na licu mjesta razgovaraju o potrebama njenih stanovnika.

Radonja Dragiša, otac petoro djece zahvalio se rukovodstvu opštine na pomoći koja im mnogo znači tim prije što su ekonomske prilike izuzetno teške i izrazio nadu da će nastaviti saradnju sa opštinom jer su u fazi formiranja udruženja višečlanih porodica.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare