Uručena pomoć porodici Janjić iz Rogatice

0

ROGATICA – Samohranoj majci Tankosi Janjić iz Rogatice, koja živi sa dvoje maloljetne djece, uručena je pomoć u hrani, garderobi i higijenskim sredstvima. Prikupljanje pomoći za ovu porodicu organizovao je Zoran Maksimović iz Višegrada.

„Građani Višegrada su pokazali humanost i prikupili odjeću i obuću, hranu, pelene, hemikalije i oko 100 KM, a ova porodica je sve sa oduševljenjem prihvatila“, rekao je Maksimović.

On je dodao da je Tankosa zahvalna svim ljudima koji su se odazvali akciji, te istakla da su joj potrebni mašina za veš i frižider, koji mogu da budu i polovni.

„Ovo je nastavak humanitarnih akcija koje sam i ranije sprovodio, a pozivam sve ljude koji mogu da se jave porodici Janjić i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima“, napomenuo je Maksimović.

Tankosa Janjić živi sa kćerkom i sinom kao podstanar u neuslovnim podrumskim prostorijama, sa mjesečnim primanjima od 105 KM na ime dječijeg dodatka.

Najteži i skoro nerješiv problem ove siromašne porodice je kako obezbijediti hranu. Žive samo zahvaljujući dobrim ljudima, a glavno i najčešće jedino jelo im je krompir koji dobiju od komšija.

Tankosa kaže da joj je glavni cilj da šestogodišnja Jelena i desetomjesečni sin Nemanja budu živi i zdravi, da imaju puno hrane i da im obezbijedi normalne uslove kako bi postali dobri ljudi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare