Uručena obuća i odjeća djeci iz Kosovske Kamenice

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža uručili su danas setove odjeće i obuće za osamnestoro djece iz Kosovske Kamenice koja u okviru projekta „Mi smo djeca neba“ borave u Istočnom Sarajevu.

„Bliže nam se novogodišnji i božićni praznici i nastojali smo da mališane obradujemo setom zimske garderobe koju smo pripremili za svako dijete. Iskreno se nadamo da će im ova garderoba biti korisna u predstojećim hladnim danima“, rekao je predstavnik Crvenog krsta Republike Srpske Miljan Rašević.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je da se danas privodi kraju projekat „Mi smo djeca neba“ u okviru kojeg je Istočno Sarajevo na nekoliko dana ugostilo 18 djece i dva nastavnika iz Kosovske Kamenice.

Skakavac je podsjetio da su djeca u okviru ovog projekta učestvovala u radionicama koje je organizovao Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i sinoć održala humanitarni koncert.

On je izrazio posebnu zahvalnost svim ljudima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i Crvenom krstu Republike Srpske koji su omogućili da djeca budu obučena od glave do pete.

Skakavac je rekao da Srbi u enklavama na Kosovu i Metohiji žive u okruženju i siromaštvu, pokušavajući da sačuvaju tradiciju i teritoriju.

„Toga nema nigdje u Evropi“, rekao je Skakavac.

Rukovodilac pjevačke grupe „Kamenički biseri“ Jadranka Vasić zahvalila je za realizaciju projekta koji je potekao od Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, naglašavajući da je riječ o ideji koja istinski pomjera granice.

„To je divan projekat koji je uključio roditelje i učenike i povezao nas sa Kosova i Metohije i vas u Republici Srpskoj. Nama je omogućio nezaboravno iskustvo i odličnu lekciju. Omogućili ste deci sa Kosova i Metohije, kojima je jedina relacija kuća-škola, da uživaju u drugim aktivnostima u ovom prelepom gradu sa ljudima punim ljubavi i gostoprimstva“, rekla je Vasićeva.

Ona je u ime roditelja djece iz Kosovske Kamenice zahvalila domaćinima koji su dali sve od sebe da ih ugoste na najbolji mogući način.

„Održali ste lekciju i primer ste svima u Republici Srpskoj da i mali ljudi mogu da načine velika dela i ako je ideja dobra uvek se nađe neko ko će pomoći da se realizuje. Poklon je odličan, deca su iz višečlanih porodica i puno će im značiti obuća i odeća“, dodala je Vasićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare