Uručena dezinfekciona sredstava školama

0

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Pale Jelena Petrović uručila je danas dezinfekciona sredstva, bezkontakne toplomjere osnovnim školama i Srednjoškolskom centru na području ove lokalne zajednice.

Petrovićeva je navela da je donacija stigla od Crvenog krsta Republike Srpske, koji se potrudio da u svim gradovima obezbijedi potrebna sredstva za škole.

Ona je dodala da je opštinski Crveni krst dobio četiri stalka koji su namijenjeni za osnovne škole „Srbija“, „Pale“ i „Mokro“ i za Srednjoškolski centar „Pale“.

„Uručeni su stalak sa dozerom za dezinfekciju ruku učenika i 20 litara dezinficijensa. Ovo je jako praktično i ne zauzima veliki prostor, tako da svaki učenik prilikom ulaska u školu može da izvrši dezinfekciju ruku“, rekla je novinarima Petrovićeva.

Direktor Srednjoškolskog centra „Pale“ Nedeljko Gazivoda zahvalio je na donaciji Crvenom krstu Republike Srspske jer vode brigu o učenicima, posebno u pandemijskim uslovima, s ciljem sprečavanja širenja virusa u školama.

Gazivoda je istakao da se nastava odvija u grupama po 12 učenika, te da im Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske mjesečno šalje sredstava za higijenu i dezinfekciju.

On je dodao da je sutra slava škole – Sveti Sava, ali da će slavski obred obaviti u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice na Palama i tako ispoštovati sve mjere sa ciljem zaštite zdravlja učenika i zaposlenih.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ na Palama Sanja Marković zahvalila je republičkom Crvenom krstu, a posebno opštinskom Crvenom, na donaciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments