Uručena četiri paketa za bebe

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici Crvenog krsta uručili su danas pakete bebama rođenim u bolnici Istočno Sarajevo 8. maja, kada se obilježava Svjetski dan Crvenog krsta.

Skromne poklone gradske i opštine organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo i Istočno Novo Sarajevo primile su dvije porodilje iz Istočne Ilidže, te po jedna iz Sokoca i Istočnog Novog Sarajeva.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo Milan Simanić kaže da su na ovaj način čestitali novi život i dali doprinos u borbi protiv bijele kuge.

Simanić je rekao novinarima da je svrha današnje posjete porodilištu animiranje građana da se učlane u Crveni krst i poštuju principe humanosti i čovječnosti.

“Misija Crvenog krsta je širenje ljubavi među ljudima”, naglasio je Simanić.

On je najavio da će narednh dana posjetiti porodice nestalih, socijalno ugrožene porodice, te obići žrtve mina i kolektivne centre na Sokocu, Podgrabu i Podromaniji.

Crveni krst Republike Srpske od 8. do 15. maja obilježava Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta brojnim aktivnostima u svim opštinama i gradovima pod sloganom “Moja priča o Crvenom krstu”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments