Uređenje ski-nordijskog centra Dvorišta

0

Predstavnici opštine Pale i Smučarskog kluba „Romanija“ obišli su juče ski-nordijski centar Dvorišta, nadomak olimpijskog kompleksa na Jahorini, kako bi se uvjerili da su na ovom sportskom borilištu urađeni značajni poduhvati.

Oni su istakli da će već ove zime biti organizovano nekoliko velikih takmičenja.

Sekretar „Romanije“ Miroslav Goreta pojasnio je da su, upravo zbog organizacije značajnih smotri u biatlonu i smučarskom trčanju u narednom periodu, nedavno izvršena dodatna uređenja startno-ciljne ravnine i strelišta.

– Opština Pale je za realizaciju ovog posla obezbijedila 20.000 maraka, dok smo od Međunarodne biatlon federacije dobili 12.000 maraka. Uspješno smo završili planirane radove, pa su cjelokupna staza, startno-ciljna ravnina i strelište spremni za velika takmičenja – rekao je Goreta.

On je najavio organizaciju FIS trke i međunarodnog takmičenja „Ciljevi i snovi“ već za predstojeću zimsku sezonu.

Goreta je rekao da već postoji i projekat za uređenje i homologizaciju staza, što je posao vrijedan oko milion maraka, a čijim bi oživotvorenjem Dvorišta postala svjetski nordijski centar u pravom smislu te riječi.

Načelnik Pala Slobodan Savić ocijenio je da su lokalne vlasti uvijek nastojale da podrže projekat razvoja i modernizacije kompleksa na Dvorištima, obezbijedivši značajna sredstva za izgradnju i adaptaciju staza, prilaznog puta, kao i sprovođenje niza drugih aktivnosti koje „su Dvorišta već promovisale u najznačajniji sportski centar ovog tipa u BiH“.

– I ubuduće ćemo činiti sve što je u našoj moći kako bi Dvorišta dobila željeni sjaj i postala poprište najvećih svjetskih takmičenja. Uskoro nas očekuje i usvajanje regulacionog plana za ovo područje, čime će biti stvorene sve pretpostavke za značajnija ulaganja – zaključio je Slobodan Savić.

Investicije

Savić kaže da su investitori iz inostranstva već pokazali zainteresovanost za ozbiljne poduhvate na području Dvorišta.

– Već sada je izvjesno da su investitori iz Slovenije raspoloženi za izgradnju velikog hotela i više bungalova na ovom području, ali i znatnog dijela infrastrukture, što je svakako ohrabrujuće – istakao je Savić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare