Upravljanje imovinom jedinica lokalne samouprave

0

ISTOČNO SARAJEVO – Savez opština i gradova Republike Srpske, u saradnji sa UNDP-om, organizovao je danas u Istočnom Sarajevu seminar o temi „Upravljanje imovinom jedinica lokalne samouprave“, u okviru projekta „Sistem obuke u jedinicama lokalne samouprave“.

„Seminaru prisustvuju odbornici iz istočnog dijela Srpske. Cilj je podići nivo znanja i informisanosti odbornika, da bi njihove odluke podržavale efektivno upravljanje imovinom, uz racionalizaciju investicija, odnosno povećanje prihoda i smanjenje rashoda koji proističu iz imovine jedinica lokalne samouprave“, rekla je koordinator za obuku izabranih zvaničnika u Savezu opština i gradova Republike Srpske Sanja Krunić.

Samostalni stručni saradnik za imovinsko pravne poslove gradske uprave Bijeljina Miodrag Bešlić naveo je da će se odbornici danas upoznati o osnovnim definicijama pojma upravljanja imovinom važnog za svaku lokalnu zajednicu, što se ogleda povećanjem prihoda, a to je na kraju zadovoljenje potreba građana koji žive u toj lokalnoj zajednici.

„Odbornicima ćemo objasniti na koji način mogu da uspostave sistem upravljanja imovinom, koji su modaliteti i aktivnosti koje se provode, a onda i koji su rezultati koji se očekuju ako se taj sistem postavi na pravilan način“, pojasnio je Bešlić.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da će se odbornici danas upoznati o tome kako njihove odluke mogu da utiču na upravljanje i kako da se spriječe malverzacije.

On je istakao da ovaj seminar predstavlja još jedan primjer kako Savez opština i gradova Republike Srpske vodi računa o onome što lokalne zajednice treba da rade da bi što uspješnije upravljale imovinom kojom raspolažu.

„Danas ćemo obnoviti znanje, a ima i nešto novo što ćemo čuti da bi svi odbornici mogli kvalitetno da učestvuju u radu skupština“, rekao je Lučić, dodajući da Skupština grada Istočno Sarajevo nema problema sa upravljanjem svojom imovinom.

(www.palelive.com / Srna)

Upravljanje imovinom jedinica lokalne samouprave
Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare