Upozorenje vozačima na nastavak školske godine

0
Osnovna škola Pale

Policijska uprava Istočno Sarajevo podsjeća vozače da u ponedjeljak, 22. januara, počinje drugo polugodište školske 2017/2018. godine, te apeluje da budu oprezni i smanje brzinu kretanja vozila, pogotovo kada se nalaze u blizini školskih objekata, ali i da poštuju saobraćajna pravila i propise kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Iz ove policijske uprave navode i da će biti pojačane policijske aktivnosti, odnosno pojačan rad i prisustvo policije u urbanim zonama u blizini školskih objekata, te pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila.

Policija će sa početkom nastave u školama pojačano kontrolisati tehničku ispravnost autobusa za prevoz učenika, te kontrolisati i sankcionisati vozače koji budu nepropisno parkirali vozila u zonama oko škola, vrtića i pješačkih staza, čime bi se mogla ugroziti bezbjednost školske populacije, saopšteno je iz ove policijske uprave.

„S ciljem poboljšanja bezbjednosti djece u saobraćaju kao i ostalih učesnika, Policijska uprava u Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima policije na terenu, te sa provođenjem brojnih akcija koje doprinose zaštiti djece, kao najmlađe kategorije učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments