Upisni rok 2014/15: Najviše mjesta na Filozofskom fakultetu

0

U narednoj školskoj godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu predviđen je upis 3.288 studenata, od čega 2.868 redovnih i 420 vanrednih. Prorektor za nastavu i studijska pitanja ovog univerziteta Radoslav Grujić rekao je Srni da će 1.409 studenata biti finansirano iz budžeta, a 1.439 bi imalo sufinansiranje svojih obaveza.

Prema njegovim riječima, u narednoj školskoj godini planiran je upis 420 vanrednih studenata, a konkursom za prvi upisni rok 20 mjesta predviđeno je za studente strane državljane.

Prijavljivanje kandidata počinje sutra, 17. juna, a završava 27. juna.

„Na drugom ciklusu, za koji još nije raspisan konkurs, ima 1.123 mjesta od čega 632 za redovne studente“, dodao je Grujić i napomenuo da Vlada Republike Srpske još nije donijela odluku o visini školarine.

On je naveo da je prijedlog dva javna univerziteta da školarina bude na nivou prošlogodišnje, te da očekuje da ta odluka uskoro bude zvanično donosena.

Grujić je rekao da je interesantno da je ove godine Vlada prvi put dozvolila da studenti mogu da istovremeno konkurišu na dva ili više studijskih programa, s tim da imaju pravo upisa samo na jedan.

Najviše mjesta otvoreno je na Filozofskom fakultetu na Palama, gdje će priliku da izučava 17 smjerova dobiti 588 studenata, kao i na Ekonomskom fakultetu, gdje je otvoreno 330 mjesta.

Pravoslavni bogoslovski fakultet u Foči ima u planu upis 150 studenata, Visoka medicinska škola u Prijedoru 280, a Visoka škola za turizam i hotelijerstvo u Trebinju ukupno 70 studenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare