Upisano 545 prvačića

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovnih škola u školskoj 2016/2017. godini upisano je 545 prvačića što je približno prošlogodišnjem broju, rekla je Srni stručni saradnik za obrazovanje u gradu Istočno Sarajevo Vinka Berjan.
Berjanova je naglasila da na području grada ima devet osnovnih škola i u većini je upisan približno isti broj kao prošle školske godine, jedino je u školama „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima, „Jovan Dučić“ Kasindo i osnovnim školama na Palama do sada upuisano nešto manje prvačića.

„Još ovo nisu konačni podaci jer upis traje do početka školske godine“, rekla je Berjanova i dodala da zbog stalnog doseljavanja stanovnika na područje grada očekuje da se u avgustu i početkom septembra u pojedine škole upiše još prvačića.

Prema njenim riječima, neka djeca koja do septembra neće napuniti šest godina biće upisana ukoliko psiholozi i pedagozi kažu da su sposobna za pohađanje nastave.

Berjan je podsjetila da su sve osnovne škole na području grada Istočno Sarajevo organizovale pripremnu nastavu u trajanju od tri mjeseca, gdje su se djeca pokušala socijalizovati kako bi mogla da prate nastavu od početka školske godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare