Upis u srednje škole

0

ZVORNIK – U prvi razred Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Petar Kočić“ u Zvorniku do sada se upisalo 247, a u Tehnički školski centar /TŠC/ 152 učenika, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.
U SŠC „Petar Kočić“ ostalo je 28 slobodnih mjesta.

Prema riječima direktora ove škole Biljane Pisić, ove godine svršeni osnovci pokazali su veliko interesovanje za zanimanje kuvar, gdje je primljeno predviđenih 28 učenika, dok se na konkurs prijavilo 38.

„Među njima deset učenika imali su po 60 bodova, dakle riječ je o odličnim i vrlo dobrim učenicima. To nam govori da će ovo biti jako odjeljenje, a zbog velikog interesovanja razmišljamo da za narednu godinu uvedemo i četvorogodišnje zanimanje kulinarski tehničar“, rekla je Pisićeva.

Na opšti smjer gimnazije upisala su se 84 učenika, na ekonomiji, pravu i trgovini popunjeno je svih 56 slobodnih mjesta za zanimanje ekonomski tehničar, a na zanimanju poslovno-pravni tehničar 23 mjesta.

U zdravstvu je popunjeno po 28 mjesta na zanimanjima medicinski, odnosno fizioterapeutski tehničar. U ugostiteljstvu i turizmu upisano je 28 učenika na zanimanju kuvar.

U TŠC-u struka elektrotehnika je popunjena, a slobodnih mjesta ima na zanimanjima tehničar PTT saobraćaja i PTT manipulant, kao i na zanimanjima mašinski tehničar za kompjuterske konstrukcije i bravar.

Na struci elektrotehnika upisano je planiranih po 28 učenika na zanimanjima tehničar energetike i tehničar računarstva, te po 14 na zanimanjima auto-električar i električar.

Na struci saobraćaj upisano je predviđenih 28 učenika na zanimanju tehničar drumskog saobraćaja i predviđenih 14 na zanimanju vozač motornih vozila. Na mašinstvu i obradi metala upisano je predviđenih 14 učenika na zanimanju auto-mehaničar.

U srednjim školama danas i naredna dva dana traje julski upisni rok. U dvije srednje škole u zvorničkoj opštini konkursom je predviđen upis 504 učenika, 20 više nego prošle godine, i to u SŠC „Petar Kočić“ 280 i u TŠC 224 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare