Univerzitetskoj bolnici uplaćeno 30.000 KM pomoći

0

FOČA – Opština Foča uplatila je fočanskoj Univerzitetskoj bolnici 30.000 KM kao pomoć u saniranju posljedica virusa korona.

„Zbog specifičnih uslova zbrinjavanja i liječenja zaraženih, troškovi poslovanja Bolnice su višestruko uvećani, prije svega zbog velike potrošnje kiseonika, zbrinjavanja medicinskog otpada, ishrane bolesnika i drugih materijalnih troškova, tako da će ova pomoć Bolnici dobro doći“, saopšteno je iz opštine Foča.

Iz opštine su podsjetili da Bolnica već 10 mjeseci radi u posebnom režimu koji zahtijeva maksimalno angažovanje ljudskih i materijalnih resursa.

„Naši ljekari, medicinsko osoblje i svi zaposleni u tom sektoru uspješno su odgovorili tom zadatku i pokazali visok stepen humanosti, stručnosti i odgovornosti“, istakli su iz opštine.

U lokalnoj upravi navode da je opština i do sada, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagala Univerzitetskoj bolnici u nabavci laboratorijske i druge opreme za liječenje inficiranih, ali i u rješavanju krupnih infrastrukturnih problema.

„Obezbijeđeno je uredno snabdijevanje strujom i vodom, riješen problem saobraćaja u bolničkom krugu, te obezbijeđeno dodatnih 50 parking-mjesta“, navedeno je u saopštenju.

Iz Opštinske uprave su naglasili da opština pomaže i lokalnom Domu zdravlja, čiji su zaposleni tokom pandemije izloženi dodatnim, odgovornim, humanim i teškim obavezama, koje uspješno izvršavaju.

„Opština je dodatna sredstva za pomoć zdravstvenom sektoru u vanrednoj situaciji obezbijedila zahvaljujući stabilnom budžetu i uštedama na drugoj potrošnji“, naveli su iz opštine Foča.

(www.palelive.com / Srna / Foto: UB Foča)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare