Univerzitetska bolnica za pola godine u novom ruhu

0

FOČA – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić posjetila je danas Univerzitetsku bolnicu Foča, u kojoj je počela realizacija druge faze projekta „Energetska efikasnost u BiH“, koja će trajati šest mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je oko četiri miliona KM.
U okviru prve faze, centralna bolnička zgrada dobila je novi krov, fasadu sa termoizolacijom, zamijenjena je spoljašna stolarija i sistem grijanja, a u drugoj fazi, koja bi trebala da bude završena za pola godine, isti poslovi biće urađeni u preostala četiri paviljona.

Riječ je o kreditu Svjetske banke namijenjenog za rekonstrukciju objekata iz oblasti zdravstva i obrazovanja, koji finansira Vlada Republike Srpske.

Golićeva je poručila da je ovo poklon Vlade Srpske opštini Foča.

„Centralna zgrada je izgrađena 1958. godine, a preostali paviljoni do 1974. godine i od tada u njih nije ništa uloženo. Ovo je regionalna i univerzitetska bolnica u kojoj studenti obavljaju praksu. Ponosna sam što je objekat u prvoj fazi završen onako kako je ugovorom propisano, a izvođač druge faze nam garantuje da će i ta faza biti završena kako je predviđeno ugovorom, za šest mjeseci“, rekla je Golićeva.

Golićevoj će danas na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, povodom Dana opštine, biti uručena nagrada „Počasni građanin Foče“ zbog zasluga za ovaj projekat.

„To je velika čast, ali i obaveza da još više radim da bi Foča dobila još mnogo projekata“, naglasila je Golićeva.

Ona je podsjetila da je Vlada Srpske u proteklih nekoliko godina u Foči završila ili započela velike projekte, poput rekonstrukcije vodovoda, izgradnje zgrade Studentskog doma i Bogoslovskog fakulteta, te rekonstrukcije željeznog mosta na Drini.

Direktor Univerzitetske bolnice Foča Veljko Marić zahvalio je Golićevoj na velikoj podršci, kojom će ova ustanova biti „umivena, pokrivena i ugrijana“.

„Nama ostaje da napravimo lift prvog paviljona i da nadogradimo dva sprata u `C` i `D` paviljonu. Zahvalio bih Vladi i predsjedniku Srpske, koji su prepoznali naše potrebe i odobrili još jedan projekat rekonstrukcije unutrašnjosti i nabavke nove opreme, koji je u toku“, rekao je Marić.

Projekat je pomogla i opština Foča izdvajanjem sredstava za pokrivanje jednog paviljona.

Načelnik opštine Radisav Mašić naglasio je da je Univerzitetska bolnica jedna od najboljih zdravstvenih ustanova u Srpskoj.

„Ovom investicijom obezbjeđujemo optimalne uslove za pacijente, medicinsko osoblje i sve one koji će u budućnosti tražiti usluge ove ustanove. Tako se stvaraju pretpostavke da se novom opremom nastavi razvoj bolnice“, rekao je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare