Uništena rasvjeta na Đurđevgradu

0

ZVORNIK – Opštinska uprava u Zvorniku danas je najoštrije osudila uništavanje rasvjete na srednjevjekovnom Đurđevgradu iznad Zvornika.

Šef kabineta načelnika opštine Zvornik Dušica Savić pozvala građane Zvornika da se zajedničkim naporima stane na kraj vandalskom ponašanju pojedinaca, nakon što je na Đurđevgradu razbijeno sedam reflektora dekorativne rasvjete, te isječeno oko 200 metara elektro-kabla, tako da u funkciji nije oko 70 odsto rasvjete.

„Sramota je za grad i opštinu Zvornik i sve nas koji ovdje živimo da se na tako brutalan način uništava nešto što je urađeno u interesu svih nas. Nažalost, nije prvi put da se opština Zvornik suočava sa ovakvim vandalizmom pojedinaca koje očigledno ne interesuje nikakav boljitak ni grada, ni opštine, niti njenih stanovnika, jer se postavlja pitanja kakvi su to ljudi koji će polupati 70 odsto rasvjete na tvrđavi“, rekla je Savićeva.

Prema njenim riječima, ima nekoliko gradova u Republici Srpskoj koji imaju slične građevine, koje su osvijetlili, ali se nigdje nije desilo nešto ovako.

Savićeva je podsjetila da je revitalizacija Đurđevgrada jedan od projekata koji je planiran i kroz Strategiju ekonomskog razvoja, dodavši da je čišćenje i osvjetljavanje zidina bio jedan od početnih koraka na putu pretvaranja Đurđevgrada u atraktivno turističko mjesto.

Opštinska Komunalna policija sačinila je službenu zabilješku o nanesenoj šteti i biće podnesena krivična prijava protiv nepoznatih lica.

Opština Zvornik je osvijetlila i očistila zidine Đurđevgrada od rastinja u oktobru prošle godine i tako omogućila da se vide i noću iz grada.

Savićeva je podsjetila da ovo nije prvi slučaj vandalskog ponašanja.

Ranije je na pješačkoj stazi od Zvornika do Đurđevgrada potpuno uništena rasvjeta, polupane su kamene klupe, uništene dvije nadstrešnice na izletištu Kaplan, a vandalima su smetali i turistički putokazi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare