Uništavanje komaraca od 19. do 22. jula

0

ZVORNIK – Na teritoriji grada Zvornika od srijede, 19. do subote, 22. jula, timovi zvorničke firme „Sanitacije“ uništavaće odrasle forme komaraca sa zemlje metodom hladnog i toplog zamagljivanja, najavljeno je danas iz Gradske uprave.


Dezinsekcija će biti na površini od 2.500 hektara, a predviđeni pravci kretanja ekipa u srijedu su naselja Zelinje-Drinjača-Jošanica-Divič do Metreiza.

Prema programu dezinsekcije, u četvrtak, 20. jula, u ranim jutarnjim časovima nastaviće se ova aktivnost od Meteriza do Karakaja-Zlatnih Voda do Šćemlije.

U večernjem terminu uništavanje komaraca biće provedeno od naselja Čelopek prema Šljunkari, Tršiću pa do naselja Ekonomija-Ulice-Cer.

U petak, 21. jula, biće obuhvaćena sva naselja od Kozluka do Branjeva i Pilice, dok će u subotu biti preduzete korekcije na pojedinim mjestima, ukoliko bude neophodno.

U slučaju loših vremenskih uslova dezinsekcija će biti obavljena prvog narednog povoljnog dana.

Upozorava se stanovništvo, a naročito osobe sa alergijama i srčani bolesnici, da se sklone za vrijeme zamagljivanja, te da zatvore prozore na stambenim objektima.

Izlazak se preporučuje nakon nestanka magle. Vozači se mole da za vrijeme zamagljivanja zaustave vozila zbog otežane vidljivosti na putu, a vlasnici pčela da pčelinjake drže zatvorene sve do potpunog nestanka magle iz područja djelovanja biocida u naselju.

Stanovnici će o rasporedu dezinsekcije biti obaviješteni i putem oglasnih tabli u mjesnim zajednicama, dok će vlasnici pčela biti posebno obaviješteni.

Prije petnaestak dana izvršeno je uništavanje larvi komaraca, a ukupno za ove namjene iz gradskog budžeta u 2017. godini biće izdvojeno oko 21.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare