Unaprijediti sigurnost građana

0

Učesnici Foruma za bezbjednost opštine Pale istakli su u ponedjeljak da će učiniti dodatne napore i koristiti sve raspoložive resurse kako bi unaprijedili sigurnost građana ove lokalne zajednice.

Na Forumu za bezbjednost dogovoreno je da će policija nastaviti sa preventivnim mjerama kontrole parkiranja, a prema podacima nadležnih policijskih struktura stanje bezbjednosti na području opštine Pale ocjenjuju kao zadovoljavajuće sa tendencijom poboljšanja u prva tri mjeseca ove godine.

Načelnik ove opštine Boško Jugović rekao je novinarima da je održana redovna opštinska sjednica Foruma za bezbjednost na kojoj su donijeli konkretne zaključke, a koji se tiču bezbjednosti saobraćaja i građana.

„U fazi smo pripreme prijedloga odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima opštine koja će, nakon što Agencija za bezbjednost saobraćaja da svoje mišljenje, biti ponuđena skupštini Pale na usvajanje. Ova odluka je polazna osnova za donošenje strategije o bezbjednosti saobraćaja koja detaljno uređuje ovu oblast“, istakao je Jugović.

On je naglasio da je opština spremna da učestvuje u sufinansiranju nabavke radarskih sistema koji bi bili postavljeni na problematičnim lokacijama sve s ciljem poboljšanja slike saobraćaja na području opštine Pale.

Prema njegovim riječima, na Forumu su razgovarali i o psima lutalicama, radu ugostiteljskih objekata, proljećnom uređenju posjeda, izazivanju požara.

„U narednom periodu nastojaćemo da realizujemo doneene zaključke kako bi se popravila opšta slika i građani bili zadovoljni“, rekao je on.

Jugović navodi da je odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata ocijenjena tolerantnom s tim da se u narednom vremenu pojačaju kontrole njenog poštivanja, prvenstveno u Zanatskom centru na Koranu.

„S ciljem uređenja tog dijela i povećanja bezbjednosti, biće asfaltiran unutrašnji plato Zanatskog centra na Koranu, kao i postavljena dodatna rasvjeta na mračnim dijelovima“, najavio je Jugović.

Komandir Policijske stanice Pale Miroslav Klačar rekao je da je zadovoljan današnjim forumom za bezbjednost u kome su obavljeni konstruktivni razgovori, uočene određene nepravilnosti i sve ono što opterećuje stanje bezbjednosti na području opštine Pale.

„Realizovaćemo određene aktivnosti u vezi sa bezbjednosti u saobraćaju što je jedan od gorućih problema. Dogovorili smo buduću saradnju MUP-a i komunalne policije Pale u pogledu rada ugostiteljskih objekata, kontrole i smanjenja narušavanja javnog reda i mira“, istakao je Klačar.

Sastanku Foruma za bezbjednost prisustvovali su predstavnici policije, Civilne zaštite, osnovnih i srednjih škola, Boračke organizacije, Šumskog gazdinstva, Crvenog krsta, te mjesne zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments