Unaprijediti saradnju Univerziteta i lokalnih zajednica

0

ISTOČNO SARAJEVO – Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu razgovaralo je danas sa predstavnicima grada Istočno Sarajevo i 12 opština sa područja Privredne komore ovog grada o unapređenju saradnje Univerziteta sa lokalnim zajednicima u istočnom dijelu Srpske.
„Tema današnjeg sastanka, kome su prisustvovali i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH sa područja Sarajevsko-romanijske regije, bila je značaj Univerziteta za obrazovni, kulturni, sportski, privredni i društveni razvoj istočnog dijela Srpske, a posebno nas je interesovalo mišljenje naših gostiju“, rekao je novinarima rektor Univerziteta Radoslav Grujić.

On je najavio slične sastanke i na području stare Hercegovine, kao i u Bijeljini.

„Raduje nas iskazana želja naših sagovornika da se Univerzitet u Istočnom Sarajevu brže razvija u obostranom interesu, posebno u interesu naših studenata, kojima treba da obezbijedimo kvalitetno obrazovanje i šansu za zaposlenje“, rekao je Grujić.

On je izrazio želju da Univerzitet u Istočnom Sarajevu bude transfer znanja, te naglasio značaj i potrebu jačanja materijalne osnove Univerziteta.

Grujić kaže da bi i studentski domovi na Palama konačno trebalo da budu stavljeni u funkciju i dodaje da je danas razgovarano i o tome da i studenti u Lukavici zaslužuju bolji studentski standard.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom i potvrdio spremnost zvaničnika sa raznih nivoa vlasti da nastave da podržavaju Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

„Grad Istočno Sarajevo dao je na gazdovanje Univerzitetu neke objekte i mi smo se danas interesovali o sudbini tih objekata i dobili informaciju da će oni biti na najbolji način stavljeni u funkciju“, rekao je Samardžija.

On je istakao i značaj aktiviranja rada Inovacionog centra, s obzirom da je došlo do zastoja u realizaciji ovog projekta, nakon njegovog osnivanja.

Prema njegovim riječima, ukazano je i na određene kadrovske probleme u vezi sa funkcionisanjem sistema visokog obrazovanja na području grada, posebno u politici upisa studenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare