Unaprijediti poljoprivrednu prroizvodnju u Srpskoj

0

Jedan od ciljeva naučnog simpozijuma agronoma sa međunarodnim učešćem „AGROSIM Jahorina 2010“ jeste donošenje posebnih zaključaka koji će doprinijeti unapređenju poljoprivredne proizvodnje u Republici Srpskoj (RS) koja je na izrazito niskom nivou, rekao je član Organizacionog odbora Grujica Vico. „Želja nam je da se sa skupa uputi poruka koja će uzeti u obzir neophodnost prodora određenih novih saznanja i tehnologija u našu poljoprivrednu proizvodnju kako bismo je unaprijedili“, rekao je Vico Srni.

Prema njegovim riječima, želja organizatora ovog naučnog simpozijuma jeste i ostvarivanje komunikacije sa institucijama koje se bave naučno-istraživačkim radom u oblasti agrara na širem području zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope da bi došlo do saradnje i relizacije zajedničkih projekata.

Organizatori ističu da će na trodnevnom skupu, koji je u organizaciji poljoprivrednih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Beogradu danas počeo na Jahorini, biti predstavljena 73 rada više od 200 autora iz BiH, Crne Gore Srbije, Albanije, Bugarske, Makedonije i Italije.

Skup će biti realizovan u četiri sekcije: agroekonomija, ratarstvo i povrtarstvo, voćarstvo i stočarstvo.

Plan organizatora je da ovaj skup čiji je cilj promocija naučno-istraživačkog rada u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja postane tradicionalno naučno okupljanje stručnjaka iz oblasti poljoprivrede iz jugoistočne Evrope.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare