Ulicama prošla svečana litija

0

ISTOČNO SARAJEVO – U okviru obilježavanja krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo – Spasovdana, danas popodne prošla je slavska litija, a večeras će u sportskoj dvorani „Slavija“ godišnji koncert održati istoimeno kulturno-umjetničko društvo iz Istočnog Sarajeva.

Svečana litija oko opštine prošla je ulicama Stefana Nemanje, Spasovdanskom, Zmaj Jovinom i Ulicom Vojvode Radomira Putnika.

Obilježavanje krsne slave opštine Istočno Novo Sarjevo počelo je jutros služenjem svete liturgije u hramu Svetog velikomučenika Georgija na Vracama, te polaganjem cvijeća na vojničkom groblju i centralnom krstu u Miljevićima i u Spomen-sobi palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, nakon čega je uslijedio slavki obred i ručak.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da će lokalna vlast istrajati na ispunjavanju brojnih zahtjeva i izazova, posebno na očuvanju privrede, javnih i privatnih preduzeća.

On je naglasio da je prioritet u budućem radu stabilizacija institucija u ovoj lokalnoj zajednici, jer su mnoga preduzeća na području opštine u teškoj finansijskoj situaciji.

„Nakon toga ćemo krenuti u ostvarivanje zacrtanih ciljeva, a to su infrastrukturni razvoj, podrška privatnom sektoru i rad na efikasnoj administraciji“, naveo je Ćosić.

I pored ekonomske krize, Ćosić smatra da je u opštini Istočno Novo Sarajavo načinjen napredak, dodajući da se ne smije kriza koristi kao izgovor za nerad.

U okviru Spasovdanskih svečanosti, od sutra do 16. juna planirani su koncert duhovne muzike, Dani izvorne pjesme, Maraton „Trčim za Istočno Novo Sarajevo“, te Spasovdanski turnir u malom fudbalu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare