Ukradeni mobilni telefoni na Sokocu

0

SOKOLAC – Na Sokocu je obijena trgovinska radnja „Mobil mega“, vlasništvo lica čiji su inicijali P.Š, iz koje je odnesen za sada neutvrđen broj mobilnih telefona i razni dijelovi mobilnih telefona, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.
Provala je izvršena u noći između 7. i 8. marta. U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na identifikaciji izvršilaca.

U mjestu Bogaz, opština Han Pijesak, juče je policija prilikom redovne kontrole saobraćaja zaustavila vozilo „mercedes“ kojim je upravljao G.S, dok su se u vozilu nalazili D.S. i E.P, svi nastanjeni u Kalesiji.

U automobilu je pronađen razni mehaničarski alat, za koji je postojao osnov sumnje da je ukraden.

Lica koja su bila u automobilu tokom kriminalističke obrade u policiji priznala su da su na području opštine Sokolac iz jedne auto-praonice i vulkanizerske radnje, te dvije mehaničarske radnje u Han Pijesku, od vlasnika posuđivala razni alat pod izgovorom da su ostali u kvaru i da će im ga vratiti, ali je utvrđeno da su nakon uzimanja alata napuštali lice mjesta.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji je naložio da od G.S. i D.S. budu uzete izjave u svojstvu osumnjičenih, te da od E.P. bude uzeta izjava u svojstvu svjedoka.

U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnog djela krađa.

Pripadnici policijske stanice Istočno Novo Sarajevo Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli su izvještaj protiv M.N. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje novca i krivično djelo falsifikovanje isprave.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su Okružnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv R.O. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare