Ukinuto vanredno stanje

0
Zgrada opštine Vlasenica

VLASENICA – Štab opštine Vlasenica za vanredne situacije stavio je danas van snage odluku o proglašenju vanrednog stanja, uvedenog 11. decembra zbog jakog nevremena koje je pogodilo tu opštinu.

Zamjenik komandanta Štaba za vanredne situacije Gordana Trampić rekla je Srni da je Štab procijenio da je šteta koju je nevrijeme pričinilo stambenim, privrednim i javnim objektima i infrastrukturi opštine Vlasenica oko milion KM.

Trampićeva je dodala da je trenutna situacija u Vlasenici stabilna, da je normalizovano snabdijevanje vodom i električnom energijom, te da su svi kategorisani i nekategorisni putevi na području opštine prohodni.

„Aktivnosti Štaba nisu završene. Dogovorili smo se da će biti nastavljeni napori na saniranju svih posljedica koje je izazvalo olujno nevrijeme. Prioritet će nam biti obnova krova centralne Osnovne škole i područne škole u Mišarima, kao i pružanje pomoći građanima čiji su stambeni objekti pretrpjeli štetu“, rekla je Trampićeva.

Ona je dodala da je danas održan i sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica u toj opštini.

„Želimo da dođemo do svakog stanovnika, svakog sela i svake kuće koja je pretrpjela oštećenje, posebno do mještana koji nisu mogli ili nisu znali da treba da prijave štetu opštinskoj komisiji. Obaveza komisije je da izađe na teren i obavi procjenu, a stručnih službi opštine da traže pomoć za sanaciju“, rekla je Trampićeva.

Prema njenim riječima, opštinske vlasti će odrediti kriterijume i prioritetno pomagati stanovnicima čiji su stambeni objekti pretrpjeli najveća oštećenja.

U skladu sa odlukom Kriznog štaba o ukidanju vanrednog stanja, u ponedjeljak, 18. decembra, počeće nastava u vlasničkim obrazovnim ustanovama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare