Uhvaćen i drugi počinilac teških krađa u Palama

0

Muškarac čiji su inicijali T.M. uhapšen je zbog sumnje da je tokom ove i prošle godine na području Pala izvršio 11 krivičnih djela teških krađa, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Ovo lice uhapšeno je u petak, 10. januara, na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac.

Na osnovu operativnih saznanja da se ovo lice određeno vrijeme krilo u iznajmljenom stanu na Palama, policija je pretresla stan u kome su osim T.M. zatečena još tri lica.

Tokom pretresa u stanu su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela teških krađa počinjenih na području opštine Pale.

T.M. je tokom kriminalističke obrade priznao izvršenje 12 krivičnih djela – 11 teških krađa i jedno oštećenje tuđe stvari, koja su počinjena na štetu devet trgovinskih radnji, jednog ugostiteljskog objekta i jedne sportske kladionice.

Predmeti krađa uglavnom su bile cigarete, alkoholna pića, prehrambeni proizvodi, te tehničke stvari.

Ukradene predmete T.M. je prodavao jednom licu u Sarajevu, koje je vlasnik više kioska.

U saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo u toku je rad na identifikaciji i pronalasku ovog lica koje će biti ispitano u svojstvu osumnjičenog u vezi sa krivičnim djelom prikrivanje.

U izvršenju jednog broja krivičnih djela, sa T.M. su učestvovala još dva lica, čiji su inicijali A.P. i Z.S. nastanjena na Palama.

S obzirom da je Osnovni sud Sokolac za T.M. raspisao centralnu potjernicu, on je predat Sudskoj policiji Istočno Sarajevo radi sprovođenja u Kazneno-popravni zatvor Kula.

Protiv T.M. će nadležnom tužilaštvu biti dostavljena dopuna izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Vezani članak:

Uhapšen počinilac 17 krivičnih dijela na području opštine Pale

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments