Uhapšeno sedam lica, pronađeno 11 kilograma skanka

0

ŠEKOVIĆI – U policijskoj akciji „Maped“ danas je na području Šekovića i Osmaka slobode lišeno sedam lica zbog počinjenih krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih, izjavila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.
Slobode su lišena lica čiji su inicijali S.T, Z.K, V.K, Lj.M. i M.L, svi iz Šekovića, M.K, državljanin Hrvatske, i Lj.S. iz Osmaka.

Tokom pretresa na 10 lokacija pronađeno je i zaplijenjeno više od 11 kilograma opojne droge skank, veća količina municije različitog kalibra, automatske puške, pištolji, bombe, plastični eksploziv i električna detonatorska kapisla.

Policija je u pretresima pronašla i stabljike indijske konoplje, vagu za precizno mjerenje, kao i više mobilnih telefona i telefonskih kartica.

Sva lica koja su lišena slobode nalaze se na kriminalističkoj obradi u Stanici javne bezbjednosti Zvornik.

Po završetku kriminalističke obrade oni će biti predati postupajućem tužiocu Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo u nadležnost i na dalje postupanje.

Akcija „Mapad“ počela je u ranim jutarnjim časovima, a izveli su je pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Bijeljina, uz angažovanje Jedinice za podršku Bijeljina i Zvornik.

Akcija je izvedena po naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, u saradnji i uz koordinaciju okružnih tužilaštava iz Bijeljine i Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)
Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare