Uhapšeno 25 lica

0

ISTOČNO SARAJEVO – U policijskoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, koja je provedena tokom noći na području Istočnog Sarajeva, Trebinja, Zvornika, Bijeljine i Sarajeva, slobode je lišeno oko 25 lica, saznaje Srna.

Uhapšena lica dovode se u vezu sa neriješenim ubistvima koja su se dogodila proteklih godina na području Istočnog Sarajeva i krivičnim djelom organizovanog kriminala.

Prema saznanjima Srne, oni se dovode u vezi i sa drugim krivičnim djelima, kao i sa Darkom Elezom, kojem je Apelacioni sud u Beogradu prošle godine potvrdio presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora.

U presudi se navodi da je Elez organizator kriminalne grupe koja je 2009. godine na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

Srna saznaje da su u ovoj policijskoj akciji pretresene i lokacije u Sarajevu koje koristi Naser Keljmendi, označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za SAD, a kojeg je i američki predsjednik Barak Obama stavio na „crnu listu“ u pismu koje je uputio Kongresu.

U ovoj policijskoj akciji angažovano je oko 200 pripadnika MUP-a Republike Srpske iz Banjaluke, kao i pripadnici Specijalne jedinice Policije MUP-a Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare