Uhapšenima omogućiti da se brane sa slobode

0

SOKOLAC – Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Sokolac osudilo je način hapšenja devet lica na području ove opštine osumnjičenih da su počinila ratni zločin, među kojima ima i teških invalida, te pozvalo Tužilaštvo BiH da pokaže humanost u radu i omogući tim ljudima da se brane sa slobode.

„Među tim licima ima i invalida čije je zdravlje veoma narušeno, nephodan im je stalni nadzor ljekara i pomoć drugog lica, te se obraćamo Tužilaštvu da, ako je to moguće, nađu malo humanosti u svom radu i te ljude puste da se brane sa slobode“, rekao je predsjednik ovog Udruženja Milenko Kapuran novinarima na Sokocu.

Kapuran je naglasio da nije bilo potrebe da se u ranim jutarnjim časovima upada u kuće i da se sila Sprovodi na tim ljudima i njihovim porodicama jer su bili dostupni i redovno se odazivali na sve pozive Suda i Tužilaštva BiH.

On je uhapšenim prijateljima i braći po nedaćama kroz koje su prošli braneći svoj narod, poželio zdravlja i snage da istraju u ovoj borbi koja im je nepravdeno nametnuta, te da se vrate svojim porodicama i domovima.

Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Sokolac osnivano je prije četiri godine i ima oko 40 članova.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, postupajući prema naredbi Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na Sokocu i u Sarajevu lišili su slobode devet lica 16. septembra zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo zločin protiv čovječnosti, saopšteno je tada iz Sipe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare