Uhapšeni Krajišnik, Obućina, Parađina i drugi

0

ISTOČNO SARAJEVO – U policijskoj akciji „Lutka“ uhapšeni su Marko Krajišnik, Vladan Parađina, zvani Medo, Dragan Obućina i LJubiša Lalović, saznaje Srna. Među 25 uhapšenih su i Bojan Cvijan, Davor Mandić, Dragan Jevtović, Dragan Vujičić, zvani Picola, Rajnat Ikonić, te M. Čaušević, B. Halilović i drugi.

U više gradova BiH u toku je najopsežnija akcija u postdejtonskoj BiH usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje osumnjičenih za najmanje šest nerazjašnjenih ubistava i pokušaja ubistava u proteklih 10 godina, više oružanih pljački banaka i transporta novca u višemilionskim iznosima, krijumčarenje droge i druga krivična djela organizovanog kriminala.

Akcija „Lutka“ provedena je po nalogu Tužilaštva BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić naveo je da su u akciji „Lutka“ učestvovali Tužilaštvo BiH, Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo, Agencija za istrage i zaštitu BiH /SIPA/, MUP Republike Srpske, Federalna uprava policije, MUP Kantona Sarajevo i policija Brčko distrikta.

On je naveo da će uhapšeni biti u zakonskom roku predati Tužilaštvu BiH, gdje će biti ispitani, a nakon toga će se odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare