Uhapšeni kradljivci

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili su lica čiji su inicijali S.Ć. i P.M. zbog postojanja osnovane sumnje da su u proteklom periodu na području Istočnog Sarajeva počinili više krađa.
Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da su prilikom pretresa stana i drugih prostorija koji su vlasništvo ili ih koristi lice čiji su inicijali S.Ć. pronađeni protivpožarni aparat, 955 metaka, pet ručnih bombi, tri tromblonska nastavka za automatsku pušku, sporogoreći štapin i manja količina upaljača za mine.

U toku kriminalističke obrade, osumnjičeni čiji su inicijali S.Ć. priznao je da je u aprilu, zajedno sa P.M., iz stambene zgrade u opštini Istočna Ilidža ukrao šest komada protivpožarnih aparata, nakon čega su ih prodali na jednoj od pijaca u Sarajevu, te da je iz nezaključanog vozila ukrao torbicu sa ličnim dokumentima na ime lica čiji su inicijali N.P, mobilni telefon i bankovnu karticu pomoću koje je zajedno sa P.M. na bankomatu podigao 300 KM.

On je priznao da je u junu, zajedno sa licem čiji su inicijali P.M, nasilno ušao u jedan ugostiteljski objekat i ukrao određenu količinu novca i pića, kao i da je iz pomoćnog objekta ukrao motor za čamac i dvije puške, koje je prodao nepoznatom licu.

Tokom kriminalističke obrade, osumnjičeni čiji su inicijali P.M. u potpunosti je priznao način izvršenja navedenih krivičnih djela, dok je od lica M.Š, uz saglasnost postupajućeg tužioca, uzeta pisana izjava u svojstvu svjedoka na prethodno opisana krivična djela.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta, nakon čega će protiv osumnjičenih biti podnesen odgovarajući izvještaj nadležnom tužilaštvu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare