Uhapšena dva lica sa 50 grama marihuane

0

Dvojica muškaraca sa Pala uhapšena su, jer je kod njih pronađeno 50 grama marihuane, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Lica čiji su inicijali S.R. i M.M. uhapšena su sinoć zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Radnici Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga oko 19.00 časova na području naselja Dobrinja jedan, opština Istočna Ilidža, uočili su kupoprodaju droge, nakon čega su se dva lica udaljila vozilom “opel korsa”.

Policija je pregledom tog vozila, koje se kretalo iz Istočnog Sarajeva u pravcu Pala i u kome su se nalazili S.R. i M.M, u kaseti pronašla plastični paketić sa oko 50 grama marihuane.

U toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega će protiv ovih lica biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da je u toku 2013. godine na području CJB Istočno Sarajevo registrovano 13 krivičnih djela iz ove oblasti, te podneseno 13 izvještaja protiv 17 lica, od kojih su 11 povratnici.

Nakon akcije “Park” koja je u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo realizovana u maju prošle godine, Sektor kriminalističke policije podnio je izvještaj protiv šest lica, od kojih je za pet određena mjera pritvora.

Tokom 2013. godine od prijavljenih izvršilaca oduzeto je 1,21 gram marihuane, 422 grama heroina, 4,4 grama spida, te tablete, digitalne vage i pribori za konzumaciju droge.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments