Uhapšena četiri lica i zaplijenjeno 57 kilograma droge

0

FOČA – Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, na području opštine Foča, lišili su slobode četiri lica, kod kojih su pronašli 57 kilograma opojne droge „skank“, namijenjene sarajevskom ilegalnom tržištu narkotika, čija tržišna vrijednost iznosi oko 100.000 KM, izjavio je danas načelnik CJB Radenko Vasiljević.


Prema njegovim riječima, ta operativno-taktička akcija policije na presijecanju nelegalne trgovine drogom provedena je rano juče na magistralnom putu Foča – Gacko, u mjestu Bukovica, gdje su slobode lišena lica V.V. /31/, D.M. /28/, M.G. /26/ i MG /28/, a policija traga za još dva lica sa istog prostora.

„Tom prilikom izvršeno je prinudno zaustavljanje tri vozila. Dva vozila u koloni imala su registarske oznake BiH, a treća su imala ukradene diplomatske tablice“, rekao je Vasiljević na konferenciji za novinare.

On je precizirao da je policija tokom pretrage terena pronašla dvije pvc-vreće u kojima se nalazilo 57 kilograma suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „skank“.

„Odmah je o svemu obaviješten okružni tužilac u Trebinju, koji je naložio opsežne istražne mjere i radnje. Lica lišena slobode sprovedena su u prostorije Stanice javne bezbjednosti Foča, gdje su zadržana do danas, nakon čega će biti premješteni u Okružno tužilaštvo Trebinje“, rekao je Vasiljević.

On je dodao da će i pronađena droga biti upućena u trebinjsko tužilaštvo, gdje će tužilac naložiti otvaranje dokaznog materijala.

Vasiljević je i ovom prilikom istakao dobru saradnju centara javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i Trebinje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare