Uhapšen Avdulah Hasanović

0

ZVORNIK – Lice koje je jutros uhapšeno zbog povezanosti sa terorističkim napadom u Zvorniku je Avdulah Hasanović, koji je ranije hapšen u akciji “Damask” Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ zbog sumnje da je bio pripadnik “Islamske države”, javljaju federalni mediji.

Mediji navode da se napadač na policijsku stanicu u Zvorniku Nerdin Ibrić u posljednja tri mjeseca intenzivno družio sa Hasanovićem, koji je jutros uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH.

Hasanović je priveden u službene prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Tuzli, gdje se nad njim vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. U svojstvu svjedoka se saslušava veći broj osoba.

Hasanović je ranije hapšen u akciji Sipe “Damask” zbog sumnje da je bio pripadnik “Islamske države”. Bio je uhapšen u septembru 2014. godine, kada i Husein Bilal Bosnić. Do prošle godine je boravio u Siriji.

Mediji pišu da je Hasanović, pripadnik selefijskog pokreta u BiH, bio čest gost na predavanjima Jusufa Barčića i Nusreta Imamovića.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao “Alahu ekber”, likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments