Ugrožene sve mjesne zajednice

0

ZVORNIK – Iz kabineta načelnika opštine Zvornik Zorana Stevanovića saopšteno je da se stanje na terenu u zvorničkoj opštini mijenja iz sata u sat, te da poplave ugrožavaju skoro sve mjesne zajednice, dok je najteže stanje u Čelopeku, Ceru i Ekonomiji.

U toku noći saniran je veliki odron u gradskoj Mjesnoj zajednici Srpska Varoš koji je prekinuo lokalni put i prijetio da zatvori protok rijeke Zlatice i izazove veliku poplavu. Mašine „Zvornik-puteva“ tokom cijele noći uklanjale su zemlju, tako da je put prohodan, ali se i dalje dežura na toj lokaciji.

U saopštenju se dodaje da su ekipe na terenu i u Mjesnoj zajednici Kamenica, gdje se pojavilo klizište koje ugrožava dvije stambene kuće.

Protok rijeke Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik je između 2.500 i 2.600 metara kubnih u sekundi, tako da djelimično dolazi do plavljenja naselja ispod Osnovne škole u Karakaju.

U toku jučerašnjeg dana rijeka Sapna prekinula je saobraćaj na putnoj komunikaciji Zvornik – Sapna u Ristićima i Ceru, kao i na magistralnom putu Zvornik – Bijeljina na potezu Karakaj – Čelopek, te lokalni put prema Mjesnoj zajednici Ulice, a saobraćaj se otežano odvija u Srednjem Šepku gdje se na magistralni put Zvornik – Bijeljina izlila Lokanjska rijeka.

Na području Karakaja preko 20 preduzeća ugrožena su poplavama.

Ekipe Službe Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice od juče ujutro non-stop su na terenu gdje su intervenisale sa vrećama sa pijeskom i crpnim pumpama, a na čišćenju i sanaciji radi preko 20 teških mašina.

Jutros u 7.00 sati opštinski Štab za vanredne situacije ponovo je zasijedao i kontinuirano će nastaviti praćenje stanja na terenu opštine Zvornik, a za danas je zakazana i vanredna konferencija načelnika opštine povodom stanja u opštini.

(www.palelive.com / Srna / www.zvornikdanas.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare