Ugianskis: Snabdjevanje gasom uredno, fabrika radi

0

ZVORNIK – Predsjednik Uprave Fabrike glinice „Birač“ iz Zvornika Martinas Ugianskih potvrdio je danas da su, nakon postignutog dogovora o urednom snabdijevanju prirodnim gasom, stvoreni uslovi da Fabrika glinice nastavi sa realizacijom svojih proizvodnih planova.

„To je ohrabrenje, ne samo za oko 1.100 radnika ovog preduzeće, nego i za čitavu birčansku regiju i šire“, naveo je Ugianskis u pisanoj izjavi.

On je naglasio da Fabrika glinice „Birač“ troši oko 50 odsto ukupnih količina prirodnog gasa, koje se uvezu i koriste u BiH.

Podsjetivši da je 31. jula bilo isključeno snabdijevanje prirodnim gasom, Ugianskis je istakao da je Fabrika glinice „Birač“ odmah reagovala i prešla na tečno gorivo-mazut, kako bi nastavila sa procesom proizvodnje.

Menadžment fabrike glinice „Birač“ juče je postigao sporazum sa sarajevskom kompanijom „BH gas“ o dinamici plaćanja zemnog gasa, čime su se stekli uslovi da se „Birču“ nastavi isporuka ovog energenta i da pogoni za proizvodnju glinice i zeolita nastave sa radom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare