Ugianskis: Snabdjevanje gasom uredno, fabrika radi

0

ZVORNIK – Predsjednik Uprave Fabrike glinice “Birač” iz Zvornika Martinas Ugianskih potvrdio je danas da su, nakon postignutog dogovora o urednom snabdijevanju prirodnim gasom, stvoreni uslovi da Fabrika glinice nastavi sa realizacijom svojih proizvodnih planova.

“To je ohrabrenje, ne samo za oko 1.100 radnika ovog preduzeće, nego i za čitavu birčansku regiju i šire”, naveo je Ugianskis u pisanoj izjavi.

On je naglasio da Fabrika glinice “Birač” troši oko 50 odsto ukupnih količina prirodnog gasa, koje se uvezu i koriste u BiH.

Podsjetivši da je 31. jula bilo isključeno snabdijevanje prirodnim gasom, Ugianskis je istakao da je Fabrika glinice “Birač” odmah reagovala i prešla na tečno gorivo-mazut, kako bi nastavila sa procesom proizvodnje.

Menadžment fabrike glinice “Birač” juče je postigao sporazum sa sarajevskom kompanijom “BH gas” o dinamici plaćanja zemnog gasa, čime su se stekli uslovi da se “Birču” nastavi isporuka ovog energenta i da pogoni za proizvodnju glinice i zeolita nastave sa radom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments