Ugašen požar na deponiji u Karakaju

0
Ilustracija
Ilustracija

ZVORNIK – Višednevni požar na neuslovnoj sanitarnoj deponiji u Karakaju kod Zvornika, uspješno je lokalizovan, potvrđeno je danas Srni u zvorničkoj vatrogasnoj jedinici.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik svakodnevno su gasili požar, koji se pojavio prije nekoliko dana, ali je problem stvarala vatra u dubini smetljišta, jer je stalno izbijala na površinu.

Zamjenik komandira vatrogasne jedinice Saša Ilić pojasnio je da je požar tinjao u dubinu smetljišta od oko 10 metara, pa je, čim se osuši površinski dio, ponovo izbijao na površinu.

On je naveo da uzrok požara još nije poznat, te da je zahvatio dvije trećine divlje deponije i donio velike probleme okolnom stanovništvu, zbog gustog dima i neprijatnog mirisa.

Ističući da su i ljudi i mehanizacija bili stalno na terenu, Ilić je rekao da je bilo postavljeno i pet pumpi, koje su iz Drine crpile vodu i usmjeravale je na deponiju.

„Zahvaljujući sistemu postepenog natapanja, voda iz pumpi prodirala je do jezgra vatre u unutrašnjosti deponije i postepeno gasila žarište“, rekao je Ilić.

U gašenju požara učestvovala su dva vatrogasna i jedno komunalno vozilo sa 20 pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i komunalnog preduzeća „Vodovod i komunalije“.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare