Udruženje ratnih vojnih invalida očekuje prostorije za rad

0

SOKOLAC – Udruženje ratnih vojnih invalida Sokolac očekuje od opštine da im obezbijedi prostorije za rad, kako je ranije i bilo obećano, rekao je Srni predsjednik Skupštine udruženja Milanko Borovčanin.

On je naglasio da je od načelnika opštine Milovana Bjelice ranije dobio obećanje da će ovo udruženje dobiti posebne prostorije u skladu sa potrebama ratnih vojnih invalida.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida na Sokocu Milenko Kapuran naglasio je da su ratni vojni invalidi okupljeni u ovo udruženje nezadovoljni saradnjom sa lokalnom upravom, jer već tri godine čekaju obećane prostorije i uplatu sredstava za rad udruženja.

„Na prošlogodišnjem javnom pozivu za raspodjelu sredstava za nevladine organizacije i udruženja našem udruženju je odobreno 4.500 KM, ali ta sredstva još nismo dobili“, naveo je Kapuran.

On je naglasio da su u udruženju spremni i za podnošenje tužbe za neisplaćena sredstva, te najavio da će se prijaviti i na ovogodišnji poziv za raspodjelu sredstava za organizacije i udruženja.

Kapuran je naveo i da je udruženje nastojalo odgovoriti na više zahtjeva svojih članova za materijalnu pomoć, iako nisu imali podršku od lokalne vlasti, te da su zahvaljući, prije svega, donatorima obezbijedili dio sredstava za pomoć ratnim vojnim invalidima.

On je istakao da je vlasnik firme „Putevi“ iz Zvornika Milan Stanojević uplatio za dvije godine po 500 KM za pomoć sokolačkom Udruženju ratnih vojnih invalida.

Kapuran je naveo da su tri ratna vojna invalida, koja nisu zaposlena niti penzionisana, dobila ekonomsku podršku od po 2.500 KM iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida iz Prijedora.

On je istakao da su za njihove članove obezbijeđene tri jednokratne pomoći i troškovi za banjsku rehabilitaciju za dva ratna vojna invalida preko Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, zahvaljujući Savezu ratnih vojnih invalida Srpske.

Prema njegovim riječima, na nedavno održanoj godišnjoj Skupštini udruženja, na kojoj je prihvaćen finansijki i izvještaj o radu udruženja za prošlu godinu, prisustvovao je i predsjednik Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Milomir Ećimović.

Udruženje ratnih vojnih invalida na Sokocu biće domaćin centralne svečanosti obilježavanja krsne slave Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Svetog velikomučenika Pantelejmona – 9. avgusta.

Udruženje ratnih vojnih invalida na Sokocu formirano je 2017. godina i sada ima četrdesetak članova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare