Udruženje „Vratite nam osmijeh“ darovalo 20 porodica novčanim bonom

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje omladine i roditelja „Vratite nam osmijeh“ iz Istočnog Sarajeva darovalo je danas 20 porodica materijalno najugroženijih članova sa poteškoćama u razvoju poklon bonom vrijednosti 50 KM.
„U saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom pred Novu godinu podijelili smo paketiće, a sve ostale praznike odlučili smo da obilježimo tako što ćemo materijalno najugroženijim porodicama svojih članova sa poteškoćama u razvoju uručiti novčane bonove“, rekla je Srni izvršni direktor Udruženja Zdenka Marić.

Prema njenim riječima, sredstva su obezbijeđena iz aktivnosti vrtića koji djeluje u okviru Udruženja.

„Da bi Udruženje opstalo i da ne bi zavisilo samo od donatora i projekata, pokrenuli smo vrtić u kojem djeca sa poteškoćama u razvoju borave besplatno, dok roditelji ostale djece plaćaju usluge boravka. Sve što preostane kad se podmire troškovi, preusmjerava se na aktivnosti i rad Udruženja, a tako je finansirana i današnja pomoć“, objasnila je Marićeva.

Ona je dodala da je Udruženje „Vratite nam osmijeh“ današnjom podjelom novčanih bonova željelo da obilježi kraj 2015. godine.

Udruženje omladine i roditelja „Vratite nam osmijeh“ djeluje od 1998. godine s ciljem da omogući uslove za boravak i inkluziju djece sa poteškoćama u razvoju.

Od 2004. godine u oviru Udruženja posluje i vrtić za djecu. Za svoj rad i učešće u brojnim projektima, Udruženje je dobitnik više priznanja i nagrada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare