Udruženje „Naši anđeli“ pomaže poplavljenim

0

ZVORNIK – Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Naši anđeli“ iz Zvornika usmjerilo je svoje aktivnosti na obezbjeđivanje raznih vidova pomoći za svoje članove, naročito u vrijeme poplava i klizišta, potvrdila je danas predsjednik Udruženja Dragana Ćupović.

Ona je pojasnila da su za 15 porodica iz Udruženja, koje su bile poplavljene i čije su kuće bile oštećene klizištima, u više navrata dodijeljeni paketi sa osnovnim namirnicama za život i sredstvima za higijenu.

„I devet porodica koje imaju djecu uzrasta do dvije godine dobile su pakete sa odjećom, hranom, pelenama i higijenskim sredstvima, a pomoć je stigla i do 17 porodica lošeg materijalnog stanja“, rekla je Ćupovićeva.

Ona je dodala da su donatori koji su željeli da ostanu anonimni, po svom izboru, za tri porodice obezbijedili namještaj, a jednoj porodici pomogli novčanim sredstvima.

Ćupovićeva je dodala da je Aktiv žena SNSD-a obezbijedio Udruženju garderobu za Dan porodice, a prehrambenim paketima za vaskršnje praznike.

Prema njenim riječima, Humanitarna organizacija „Nemanjići“ iz Tićina pomogla je članovima Udruženja, i to porodici Sikimić iz Karakaja opremanjem kupatila, Mijićima iz Malešića kupovinom koza i popravkom kombija, Ignjatovićima iz Drinjače namještajem, veš-mašinom i prehrambenim artiklima, te Draškoviće iz Zvornika novčanom pomoći.

„Ovim putem zahvaljujemo svim donatorima koji nam pružaju nesebičnu pomoć, a koja našim članovima i te kako puno znači. Zahvaljujemo se opštini Zvornik i zvorničkom Crvenom krstu koji su se odazvali na svaku našu molbu“, istakla je Ćupovićeva.

Ona je podsjetila da je u julu šestoro djece iz Udruženja otputovalo na more u Dječije odmaralište u Kumbor u organizaciji Fonda dječije zaštite Republike Srpske, te da je za 48 odličnih učenika Ministrastvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo besplatne knjige, dok je 58 učenika u srednjim školama oslobođeno plaćanja upisnina.

Udruženje „Naši anđeli“ broji 142 porodice sa 573 djece.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare