Udruženje “Klik” promovisalo zdravu ishranu

0

27.06.2013. godine na paljanskoj promenadi je organizovana posljednja aktivnost tromjesečnog projekta “Usvajanje navika pravilne ishrane kod učenika od II do VI razreda OŠ “Srbija”, udruženja “Klik”.
Projekat je osmišljen i proveden od strane nevladine organizacije – Udruženja za unaprjeđenje obrazovanja i kulture življenja mladih “Klik” iz Pala, a pod pokroviteljstvom organizacije World Vision.

Učenici su imali priliku učestvovati u nizu aktivnosti, kao što su zanimljive radionice, izrada zajedničkih jelovnika, mjerenje visine i težine, informisanje o pravilnom unosu hranljivih materija u organizam, promocija zdravih napitaka od svježe cijeđenog voća i slično.

Jedna u nizu aktivnosti je i promocija zdrave ishrane, koja ja na paljanskoj promenadi 27.06.2013. godine organizovana i provedena dijeljenjem letaka o zdravoj ishrani, kako djeci, tako i njihovim roditeljima, našim sugrađanima, a sve u cilju kako bi se podigla svijest naših građana o važnosti pravilne ishrane, prije svega za zdravlje djece i omladine, a svakako i odraslih.

Učenici, volonteri, su napravili zanimljive panoe i “kostime” sa zdravom hranom, kako bi animirali i privukli najmlađe.

Pri cjelokupnoj realizaciji pomogli su volonteri – učenici OŠ “Srbija”, a sam cilj projekta bio je edukacija učenika ove škole uzrasta od II do VI razreda o pravilnom načinu prehrane, te skretanje pažnje na činjenicu da je neophodno baviti se sportom i biti aktivan u tom pogledu.

Iz udruženja “Klik” najavljuju još sličnih projekata koji će imati za cilj zdrav život i zdrave navike prije svega djece i omladine.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments