Udruženje „Korak“ spasava objekat škole od propadanja

0
Udruženje

ZVORNIK – Planinarsko-ekološko udruženje „Korak“ Zvornik planira u ovoj godini da preduzme nekoliko radnih akcija radi zaustavljanja propadanja starog objeka područne škole u zvorničkom naselju Liješanj, rekao je danas potpredsjednik ovog udruženja Zoran Smiljanić.

Smiljanić je na konferenciji za novinare pojasnio da će ovo udruženje uz pomoć Gradske uprave izvesti najpotrebnije radove kojima će da zaustavi propadanje ovog objekta i pretvori ga u planinarski dom, kako bi ga mogla da koriste i druga udruženja koja su ljubitelji prirode.

Ističući da „Korak“ ima dosta planova, Smiljanić je rekao da je jedan od ciljeva da se planina Udrč, koja je veoma zahtjevna, markira, te da organizuju veliku akciju na planini Grkinja.

„Cilj nam je da zaštitimo i očistimo od smeća i česmu vode za piće pored magistralnog puta Milići-Zvornik u mjestu Kušlat, jer se tu zaustavlja veliki broj vozača i drugih putnika, koji koristeći ovu česmu, nažalost, ostavljaju iza sebe smeće“, rekao je Smiljanić.

On je podsjetio da je Planinarsko-ekološko udruženje „Korak“ u prošloj godini imalo oko trideset vrlo uspješnih akcija, od kojih je šest bilo međunarodnog karaktera i to u Rumuniji, Norveškoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiju.

Član ovog udruženja Tamara Lazić najavila je da će 4. februara „Korak“ organizovati akciju pohoda na Pjenovac kod Han Pijeska, podsjećajući da je to već tradicionalna akcija koja okušplja oko hiljadu planinara iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Ona je dodala da je staza za Pjenovac dugačka oko 15 kilometara, da je srednje zahtjevna i da je pogodna za sve uzraste.

Planinarsko-ekološko udruženje „Korak“ osnovano je 2015. godine i ima oko 65 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare