Udruženje Klik pokreće kreativne radionice

0

Udruženje za unapređenje života, obrazovanja i kulture mladih Klik Pale, nakon nekoliko uspješno realizovanih projekata i mnogobrojnih aktivnosti i humanitarnih akcija, sada organizuje upis na dvije vrste kurseva.

Prvi je Umjetnička radionica – Paper Art, predviđena za djecu uzrasta od 6 do 15 godina. Vrijeme u kojem živimo ne podstiče originalnost i inventivnost, te se tako došlo na ideju da djeca nauče praviti nevjerovatne umjetničke kreacije od papira, te otkrivati i razvijati svoj talenat.

Individualni i timski rad biće zastupljeni u jednakom omjeru, kako bi polaznici kursa mogli u isto vrijeme pronaći nove ideje u samostalnom stvaranju, ali i u saradnji sa drugarima.

Materijal i pribor za rad je obezbjeđen, a radionice u trajanju od dva sata, biće organizovane jednom sedmično, svakog ponedjeljka od 17:30 do 19:30 u prostorijama OŠ „Srbija“, gdje je i sjedište Klik udruženja. Prva radionica počinje već danas 19. oktobra, a u planu je i povremeno druženje i zajednički kreativni rad sa djecom i njihovim roditeljima.

Djela kreativnih mališana biće predstavljana na izložbama koje će se periodično organizovati, kako bi i djeca, i roditelji, ali i svi ljubitelji umjetničkog izraza mogli biti svjedoci nesputane slobode djetinje mašte i kreativnosti, kao i njihove želje za stvaranjem ljepšeg svijeta.

Drugi kurs je Radionica kreativnog pisanja, predviđena za djecu starijih razreda osnovne škole, od VI do IX razreda, s namjerom da se formira i mlađa grupa, ukoliko bude zainteresovanih. Ova radionica ima za cilj da obogati rječnik svojih polaznika i da izvrši pozitivan uticaj na dječije literarno stvaralaštvo. Namjera je da se u djeci probudi ljubav prema pisanoj riječi, prema književnosti i lijepom pisanju, s obzirom na to da smo stalni svjedoci zanemarivanja sopstvenog jezika, da smo konstantno izloženi negativnim uticajima sporednih kultura, te da nam se nameće pogrešan sistem vrijednosti. Naša djeca sve manje čitaju, a televizijski program i internet uzimaju svoj danak.

Klik je osmislio zanimljiv program u toku kojeg će djeca ne samo pisati, već i učiti kako su to radili neki od najvećih književnika svog vremena. Uz stručnu pomoć, biće stvarani pismeni radovi, kratke priče i poezija, a dobrodošli su jednako i oni koji su nadareni za ovu vrstu kreativnog izražavanja, kao i oni koji imaju problema sa iskazivanjem emocija i misli pisanim putem.

Ove radionice će biti upriličene jednom sedmično u trajanju od dva sata, i to četvrtkom od 13:00 do 15:00 časova, u prostorijama OŠ „Srbija“, a prva radionica je već u četvrtak, 22. oktobra. Ono što je možda posebno zanimljivo je to da je u planu izrada zbirke najboljih radova koji budu nastali u toku radionica, kao i književne večeri mladih pisaca i pjesnika na kojem bi se promovisali dječiji radovi.

Svi koji su zainteresovani mogu se javiti na broj telefona 065 989 200, mogu se pridružiti FB stranici Udruženje Klik OŠ „Srbija“ ili jednostavno doći na pomenute radionice.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare