Udruženja potomaka i poštovalaca ratnih dobrovoljaca: Obezbijediti kancelarisjki prostor

0

SOKOLAC – Članovi Udruženja potomaka i poštovalaca ratnih dobrovoljaca od 1912. do 1918. godine sa Sokoca istakli su danas da je za rad ovog udruženja potrebno obezbijediti odgovarajući kancelarijski prostor za smještaj arhivske građe.

Predsjednik Skupštine Udruženja Brane Đurković rekao je da ovom udruženju, koje je osnovano prije četiri godine, nedostaje kancelarijski prostor gdje bi se moglo okupljati članstvo.

Đurković je na godišnjoj Skupštini Udruženja, koja je održana danas na Sokocu, istakao da treba raditi i na omasovljavanju članstva, te dati veći publicitet obilježavanju značajnih datuma iz prošlosti.

Članovi Skupštine Udruženja ukazali su da treba uspostaviti bolju saradnju sa sličnim udruženjima u Republici Srpskoj i u Srbiji kako bi u radu koristili njihova iskustva, arhivu i literaturu.

Oni smatraju da treba obezbijediti veća materijalna i finansijska sredstva za rad Udruženja koja bi bila racionalno trošena, jer su prihodi od članarine mali.

Skupština Udruženja usvojila je finansijski i izvještaj o radu za prošlu godinu.

Sekretar Udruženja Slobodan Kosorić rekao je da je iz budžeta opštine Sokolac za rad Udruženja u prošloj godini izdvojeno 1.500 KM, dok je od članarine prikupljeno 270 KM.

Udruženje potomaka i poštovalaca ratnih dobrovoljaca od 1912. do 1918. godine osnovano je 2009. godine kada su počele aktivnosti u vezi sa izgradnjom spomenika solunskim dobrovoljcima sa područja opštine Sokolac.

Spomenik je izgrađen dvije godine kasnije i na njemu su uklesana imena više od 350 solunskih dobrovoljaca sa područja opštine Sokolac.

Osnivanjem Udruženja počelo je i prikupljanje arhivske građe o solunskim dobrovoljcima iz ovog kraja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare