Učešće potvrdili „Zvezda“, „Partizan“ i „Rijeka“

0

FOČA – Trinaesto izdanje Međunarodnog omladinskog turnira „Fudbal frends“ biće održano od 28. do 30. jula na Gradskom stadionu u Foči, saopštili su organizatori.
Učešće na ovom prestižnom turniru već su potvrdili prošlogodišnji pobjednik Rijeka iz Hrvatske, te „vječiti“ rivali iz Beograda „Crvena zvezda“ i „Partizan“.

LJubitelji fudbala u Foči i ovaj put imaće priliku da za tri dana pogledaju 12 kvalitetnih utakmica, a kao i svake godine biće održana panel diskusija o socijalnoj dimenziji „najvažnije sporedne stvari na svijetu“.

„Fudbal frends“ u Foči održava se od 2005. godine, a na njemu učestvuju fudbaleri uzrasta do 17 godina, kojima su ovakva takmičenja od velikog značaja za napredak i fudbalsko sazrijevanje.

Suština turnira je, kako ističu organizatori i učesnici, izražena u samom nazivu, a to je sklapanje prijateljstava među mladima iz bivše Jugoslavije, ali i drugih zemalja Evrope, uz poruku da je fudbal univerzalni jezik koji svi razumiju.

Mladi igrači iz različitih evropskih država sa različitim stilovima igre, mogu međusobno da se uporede i druže, a uz tradicionalnu gostoljubivost domaćina, koju učesnici posebno ističu, jedna od specifičnosti turnira u Foči jeste što se igra pod svjetlošću reflektora.

Članovi „porodice prijatelja fudbala“, koji su do sada učestvovali na turniru u Foči, jesu ekipe iz Engleske, Velsa, Holandije, Austrije, Grčke, Poljske, Bugarske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i BiH.

Trofej prijateljstva osvajali su po dva puta „Crvena zvezda“, engleski „NJukasl“ i podgorička „Budućnost“, te po jednom skopski „Vardar“, „Groclin“ iz Poljske, „Dinamo“ iz Zagreba, „Svonsi“ iz Velsa, ljubljanska „Olimpija“ i „Rijeka“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare