Učešće na turniru najavile i ekipe iz Bugarske, Slovenije i Srbije

0

U pres centru Opštine Pale danas je održan sastanak organizacionog odbora 13. Turnira u uličnom basketu „Pale 2016“ koji će biti održan na terenima Studentskog centra na Koranu od 22. do 25. juna.

Paljanski turnir u uličnom basketu 3 na 3 se od prošle godine nalazi na FIBA rang listi, a ove godine ima i kvalifikacioni karakter jer pobjednik stiče pravo učešća na Chellanger-u u Luganu, Švajcarska i dvije prvoplasirane ekipe sa ovog turnira učestvovaće na World Tour Masters-u u Lozani.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da su u budžetu Opštine predviđena sredstva za održavanje ovog turnira, a danas je dogovoreno i da se obezbjede dodatna sredstva za troškove putovanja za pobjedničku ekipu.

„Ove godine turnir je na jednom značajnijem nivou, a veliki broj ekipa koje dolaze iz drugih gradova značajan je za promociju Pala iz kojeg šaljemo pozitivnu poruku otvorenog grada i promovišemo košarku kao sport jer sada imamo sve preduslove za da se taj sport kao dvoranski može uspješno razvijati u našem gradu“, rekao je Kovačević.

Mladen Koprivica, član organizacionog odbora turnira zahvalio se Kovačeviću na finansijskoj podršci za organizaciju turnira kao i direktoru Studentskog centra koji je ustupio terene na kojima će se odigravati susreti i pozvao sugrađane da od 22. juna gledaju vrhunske košarkaške predstave na Koranu.

Miroslav Kovač, jedan od organizatora turnira najavio je učešće oko 30 ekipa iz Bugarske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine i rekao da pobjednik turnira osvaja i nagradu od 700 evra, dok je nagrada za drugoplasiranu ekipu 200 evra, a predviđene su i nagrade publike, nagrade za veterane i brojna druga iznenađenja.

Generalni sponzor turnira je Opština Pale, a tehnički sponzor je Studentski centar Koran.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare