Učenik osmog razreda objavio „Kratku istoriju Drugog svjetskog rata“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras promovisana knjiga „Kratka istorija Drugog svjetskog rata“ čiji je autor učenik osmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz ovog grada Nikola Terzić.
Terzić je rekao novinarima da je jedan od razloga zbog kojih je napisao ovu knjigu taj da ostavi lični pečat u vezi sa najvećim događajem u svjetskoj istoriji – Drugim svjetskim ratom.

„Knjiga nije obimna i prilagođena je uzrastu mojih vršnjaka. Hvala svima koji su mi dali podršku da napišem i objavim svoju prvu knjigu“, rekao je Terzić.

Recenzent knjige Predrag Arsić naveo je da je Terzić po načinu razmišljanju ispred svoje generacije.

„NJegove godine još više daju vrijednost ovom istorijskom spisu u kojem prikaz svjetsko-istorijskog događaja obiluje podacima, zaključcima, uzrocima, uporednim pregledima i nepristrasnim stavom“, kaže Arsić.

Profesor istorije Mirko Peško napisao je u recenziji da je pohvalno što se autor „uhvatio u koštac“ sa jednim teškim periodom svjetske istorije.

„Naravno, u tekstu se vidi i autorova mladost, ali i njegova zrelost prilikom rada“, naveo je Peško.

Knjiga je štampana u izdanju Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Zvornik, a predsjednik ovog društva Rade Perić izrazio je zadovoljstvo što se djelo ovako mladog autora pojavljuje u izdanju „Prosvjete“.

„Društvo `Prosvjeta` ponosi se ovim mladim čovjekom koji je izvršio katalogizaciju, čime je praktično knjiga uvedena u Narodnu i univerzitetsku biblioteku Republike Srpske“, rekao je Perić.

On je ocijenio da je Terzić napisao knjigu na veoma prihvatljiv način, dajući svoje viđenje o Drugom svjetskom ratu.

Promociji knjige prisustvovao je veliki broj Zvorničana

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare