Učenici zajedno sa policijom kontrolišu saobraćaj

0
ljetna-skola-akademije-andric-visegrad-1.jpg
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Ispred Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu danas su učenici iz saobraćajne sekcije zajedno sa pripadnicima policije kontrolisali saobraćaj u okviru republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“.

Pomoćnik direktora škole Slađan Todorović, koji vodi ovu školsku sekciju, istakao je da nastoje da djecu edukuju o bezbjednosti u saobraćaju, a da se njihovim izlaskom na ulicu opominju vozači da prilikom prolaska pored škole smanje brzinu i dobro obrate pažnju na saobraćajne znakove.

On je napomenuo da je školska saobraćajna sekcija u posljednje tri godine zabilježila dobre rezultate na takmičenjima – na regionalnom u Tesliću osvojila je treće mjesto, a na takmičenju u Mostaru na nivou BiH šesto mjesto.

Prema njegovim riječima, u sekciji učestvuje 14 učenika od šestog do devetog razreda.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je novinarima da će narednih dana, u okviru ove republičke akcije, u područnim školama policijski službenici održati učenicima predavanje o bezbjednosti u saobraćaju.

Iz policije apeluju da vozači poštuju saobraćajne propise i uspore vožnju u blizini školskih objekata ne samo u septembru, već tokom cijele godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare