Učenici prodavali novogodišnje ukrase i suvenire

0
Učenici prodavali novogodišnje ukrase i suvenire

FOČA – Učenička zadruga „Mladost“ Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Foče organizovala je već tradicionalnu novogodišnju prodajnu izložbu suvenira, ukrasa i drugih kreativnih radova nastalih u toku nastave, na sekcijama i kreativnim radionicama.

Maštovito našarane čestitke, „zlatne potkovice“, razni ukrasi za jelku, „nasmijani kolačići“, Snješko Bijelić od plastičnih čaša samo su neki od maštovitih proizvoda vrijednih školaraca, koji su se i ove godine odlično prodavali.

Koordinator Učeničke zadruge „Mladost“, nastavnik srpskog jezika Duško Krsmanović rekao je da za učenike njihove škole Nova godina ne može početi bez ove izložbe, koju organizuju četvrtu godinu u nizu.

„Učenici, učitelji i nastavnici opet su pokazali maštovitost pri izradi ukrasa. Učestvovao je ogroman broj učenika, kompletni niži razredi i četiri-pet odjeljenja viših razreda“, rekao je Krsmanović.

On je napomenuo da će dio zarađenog novca ići na račun Zadruge, od čega će se, prema potrebi, učenicima koji to ne mogu da priušte, uplaćivati ekskurzija ili škola u prirodu, a drugi dio će učenici da potroše u dogovoru sa svojim učiteljima i nastavnicima za različite školske potrebe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare